mandag den 18. marts 2013

Fyldt Chokolade

Fyldte Chokolader

Chokolade til overtrækket

Mængder i overtrækket er svært at angive mål på, eftersom det kommer an på de anvendte forme.

Chokolade skal tempereres, dels for at den får sin flotte blanke farve, dels for at den nemmere slipper formen. Smelt din chokolade til overtrækket i forhold til ovennævnte link.

Fyld formene, lad dem stå lidt, bank dem ned i bordet, så lufthuller fjernes og hæld så chokoladen fra. Denne tilbagehældte rest bruges til bundene på chokoladerne.

Stil formen væk og lad chokoladen stivne og forbered dit fyld.

I mine chokolader lavede jeg to slags fyld:


Hvid chokoladeganache med lakrids

½ dl. piskefløde
60 g. hvid chokolade
1 tsk lakridspulver


Hak chokoladen. Bring fløde og lakridspulver i kog og hæld den over chokoladen, mens der røres.

Put film over skålen, hvor filmen er helt nede og røre chokolademassen, så kondens undgås, og sæt skålen på køl. (Skal køles helt ned)


Marcipan med romsyltede kirsebær

Hak kirsebærene og ælt dem ind i en klump marcipan.

Herefter trilles kugler, som er så små, så de passer ned i de chokoladefyldte forme og tillader plads til en god bund.

Men inden de skal ned i formene, må de godt stå at tørre lidt.


Fyldte chokolader

Når det valgte chokoladefyld er klart, fyldes chokoladeformene op til 2/3.

Herefter lukkes chokoladerne med den resterende chokolade til overtrækket, som er temperet på ny.

Smid chokoladerne i køleskabet og lad dem stå dér til de er helt kolde. Et andet trick er at tilsætte kakaosmør til chokoladen, som skulle få dem til slippe formene nemmere. Andre igen lægger dem i fryseren til at starte med.


P.S. Et ekstra lille hint. Smid ikke den sidste rest chokolade til overtrækket ud, hæld i stedet sødmælk ned til chokoladen, tilsæt lidt rørsukker alt efter smag og vupti, så har du dig en kop rigtig lækker kakaomælk.

P.P.S. Jeg har kun prøvet at lave fyldt chokolader som ovenstående, men jeg fandt denne idé, som skal prøves. Også selv om tricket kommer fra en rød avis!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar